Duży tort w paski
20 porcji po: 422 kcal; 3,9 g białka; 24,6 g tłuszczu; 57,1 mg cholesterolu; 0,4 g błonnika
• 6 blatów biszkoptowych (po 3 jasne i ciemne)
• słoik dżemu morelowego
• 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
• słoik dżemu morelowego
• 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
Krem:
25 dag masła roślinnego
• 3/4 szklanki cukru pudru
• 250 ml kefiru
• 2 opakowania cukru waniliowego
• 3/4 szklanki cukru pudru
• 250 ml kefiru
• 2 opakowania cukru waniliowego
Przygotować krem kefirowy według przepisu na krem kefirowy.
Złożyć tort: zaczynając od ciemnego blatu na przemian układać jasne i ciemne krążki, smarując jasne krążki kremem, a ciemne dżemem. Posmarować też kremem górny blat i boki tortu. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce ciemną czekoladę.
Ostatnie zmiany w witrynie: 2015-08-26
Debiut online: 2009-09-05
Zdjęcia: Roman Andrasik
Tekst i aranżacja: Anna Lemańska-Bajorek
Konsultacja dietetyczna: dr Agata Wawrzyniak
Copyright © Anna Lemańska-Bajorek 2009–2017