Galaretka z soku owocowego
• 2 szklanki osłodzonego do smaku soku z owoców lub lemoniady
• 2 czubate łyżeczki żelatyny
• 2 czubate łyżeczki żelatyny
Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnego soku. Po 20 minutach rozpuścić mieszając w garnuszku na małym ogniu. Ciepłą wymieszać z pozostałym zimnym (ale nie z lodówki!) sokiem lub lemoniadą. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na posmarowane kremem ciasto opasane szczelnie obręczą tortownicy (np. na ułożone wcześniej owoce).
Ostatnie zmiany w witrynie: 2015-08-26
Debiut online: 2009-09-05
Zdjęcia: Roman Andrasik
Tekst i aranżacja: Anna Lemańska-Bajorek
Konsultacja dietetyczna: dr Agata Wawrzyniak
Copyright © Anna Lemańska-Bajorek 2009–2017